Zelf een website maken voor je catering business

November 10, 2016 | By Kyle Miller | 0 Comments

Zelf een website maken voor je catering business

Zelf een website maken is helemaal niet zo moeilijk als je handig gebruik weet te maken van software, gratis aangeboden via het internet. Zo kun je met WordPress al heel wat kanten op, van het zelf ontwerpen van een blog, website of webshop. Het is het meest populaire content management systeem (CMS) wereldwijd op het internet. Meer dan de helft van de websites gebruiken CMS, waaronder ook de grotere.

 

Niet helemaal gratis

WordPress heeft een heleboel gratis sjablonen die je kunt gebruiken voor je website. Er zijn ook geavanceerde sjablonen (voor meer informatie over Sjablonen kun je je laten informeren door je mannen en vrouwen van Personal Programmer.nl) verkrijgbaar waar wel een prijskaartje aan hangt. WordPress verstrekt dus in principe gratis software, maar voor het kiezen van een domeinnaam en de hosting komen er kosten bij. Met hosting wordt een soort huur voor de schrijfruimte die jouw website inneemt op het internet. De domeinnaam is het adres van je website. Mijnprachtigewebsite.nl bijvoorbeeld.

 

Hoe werkt het

Je hebt een aantrekkelijke website ontworpen en er een mooie naam (adres) aan gegeven. Je website is klaar om online te gaan. Om online te kunnen gaan, zul je op zoek moeten gaan naar een provider. En provider is een bedrijf die gespecialiseerd is in alle diensten die nodig zijn voor het maken van een eigen website en deze ook online zet.

Verschillende providers

Er zijn werkelijk duizenden providers met verschillende mogelijkheden en kwaliteiten aan diensten. Als je niet zo bekend bent op het internet, dan is het erg handig om een provider te kiezen die jou alle ondersteuning geeft, waar je terecht kunt met vragen en problemen die je tegenkomt op het internet. Je kunt ook zelf op onderzoek uit op het internet en je problemen oplossen via zoekfuncties als Google.

 

Alternatieven voor WordPress

Buiten WordPress is er natuurlijk veel meer software op de markt waar je terecht kunt om je website te maken. Joomla en Drupal zijn, vergelijkbaar aan WordPress, zogenaamde open source CMS-en. Tumblr en Wix bieden minder keuze in thema’s en plugins, maar je kunt hier op snelle en eenvoudige wijze al een mooie website maken, zonder veel verstand van de technische kant te hebben. Ze zijn alleen niet zo flexibel in mogelijkheden die je bij de andere partijen wel hebt.

 

Wanneer webdesigner

Wil je met je website boven de anderen in jouw vakgebied uitspringen en sneller gevonden op het internet? Dan kun je overwegen om een webdesigner in de arm te nemen die samen met jou bekijkt hoe jouw website meer bezoekers krijgt en beter in de smaak valt bij het grote publiek.

 

Aan de top

Een professionele webdesigner kan jouw website voorzien van de laatste functionaliteiten en er bijvoorbeeld apps voor mobiele apparaten aan koppelen, eventueel in samenwerking met een programmeur. Programmeurs hebben zich gespecialiseerd in bepaalde besturingssystemen, zo is de Java programmeur gespecialiseerd in Java applicaties. Het inschakelen van professionele hulp is uiteraard een dure investering, maar als je gelooft in je bedrijf en wat het voor anderen kan betekenen, dan is het internet een niet te onderschatten middel om aan de top te komen.